Danas je Dan žena

Danas je Dan žena.

Svrati u cvećaru pre posla i kupi koleginicama po cvetić. Raznežiće ih čak i karanfil ili polu-uvela ruža u celofanu, bar neke od njih. A ostale će se praviti da ih je raznežio, jer tako lepo vaspitanje nalaže. U nekoj od pauza, postavi na Fejsbuk sliku nekog cveća, i obavezno napiši da je svaki dan osmi mart. A nakon posla, svrati negde da kupiš poklon ženi. Može to biti cvet, ili nešto od nakita, odeće… Ma hajde, ko sam ja da ti pričam, znaš šta voli. Znaš, zar ne?

Kada dođeš s posla, iznenadi izabranicu svoga srca. Uradi bilo koji od svih onih svakodnevnih kućnih poslova koje obično radi ona. Znaš koji su to poslovi, je l’ da? Kada dođe s posla, daj joj poklon za ovaj njen dan. Izvedi je negde na ručak, i ona je umorna od posla, bar danas ne mora da kuva. Uveče pogledajte neki film zagrljeni, popijte par piva ili koju čašu vina, smejte se. Odvedi je u krevet i počasti je lizanjem. Jebi je i gledaj u oči. Kao nekad.

Sutradan na poslu možeš ponovo da se šališ s muškim kolegama na račun žena koje rade s vama. Možeš istim tim ženama da daš otkaz kad zatrudne. A kada neke druge žene dođu na razgovor za posao, možeš da ih pitaš da li planiraju decu. I naravno, na osnovu toga da odlučiš da li ćeš im dati posao ili ne. Možeš da ih plaćaš manje od muških kolega, jer žene su. Pobogu, podrazumeva se da ne mogu da urade više posla od muškaraca i urade ga bolje.

Kada se vratiš kući, uključi TV, popij pivo, ćuti. Žena će doći s posla, skuvaće ručak, pokupiti tvoje prljave čarape s poda. Obaviti sve one kućne poslove koje radi svaki dan, a koje i ne primetiš. Ručaćete zajedno, razmeniti priče o tome kakav je kome bio dan, i odmah ih zaboraviti. Uveče idi na fudbal sa drugarima, i ne zaboravi da na putu do terena nekoliko puta opsuješ neoprezne učesnike u saobraćaju i prokomentarišeš „sigurno je žensko!“ Idite posle na pivo, pričajte, smejte se, muvajte klinke.

Kad stigneš sa fudbala i druženja, poljubi ženu koja već u polusnu čita u krevetu. Okupaj se, operi zube, skini se, i lezi pored nje. Poljubi je i grubo uhvati za sisu. Zna šta hoćeš, spustiće se dole i sama. Zadovoljiće te, jer to je njena uloga i to je poenta braka, zar ne? Ti si svoje odradio juče, sad je opet red na nju.

Do sledećeg Osmog marta.

DSC_6432

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s